top of page

Ruckus vezeték nélküli mesh hálózatok

Frissítve: 2021. okt. 6.

A Ruckus vezeték nélküli mesh hálózatok egy egyedülálló, új megközelítés a nagy teljesítményű vezeték nélküli LAN-ok kiépítéséhez. Csökkenti a nehézkes RF-tervezést és a költséges kábeles backhaul-t azáltal, hogy az egyes ZoneFlex™ Smart Wi-Fi hozzáférési pontokhoz kevesebb Ethernet-kábelt kell vezetni.


A Smart Mesh Networking drámaian leegyszerűsíti, felgyorsítja és csökkenti a WLAN telepítésének költségeit. A Smart Mesh Networking segítségével a vállalatok mostantól egyszerűen csak csatlakoztatják a ZoneFlex hozzáférési pontokat bármilyen alkalmas áramforráshoz, és már mehetnek is.



A SmartMesh jellemzői


  • A szabadalmaztatott Ruckus BeamFlex™ irányított intelligens Wi-Fi antennarendszer technológiára épül.

  • A Ruckus ZoneDirector intelligens WLAN-vezérlő által központilag kezelhető

  • Önképző hálózati topológia

  • Automatikus hozzáférési pontok üzembe helyezése

  • Biztonságos titkosított backhaul kapcsolatok

  • Öngyógyítás a hálós AP hibák és környezeti problémák esetén

  • Rugalmas hibrid mesh topológia

  • Minden Ruckus ZoneFlex 802.11g és 802.11n intelligens Wi-Fi hozzáférési ponton támogatott.

  • Valós idejű interferencia-elkerülés és automatikus interferencia-elutasítás

  • A legjobb jelútvonal kiválasztása az ügyfelek számára

  • Magas szolgáltatásminőség és sebesség


A Smart Wifi mindent megváltoztat


A Ruckus Smart Wi-Fi technológiát a Smart Mesh Networking használja a Wi-Fi jelek kialakítására, közvetítésére és irányítására a legjobb teljesítményű útvonalakon a mesh csomópontok között, valamint a kapcsolódó ügyfelek felé. Ez lehetővé teszi, hogy a Smart Mesh Network valós időben alkalmazkodjon a környezeti változásokhoz, biztosítva a rendkívül megbízható és elérhető vezeték nélküli távkapcsolatokat.

A Smart Mesh hálózaton belül minden ZoneFlex AP intelligens, nagy nyereségű antennasorozatot integrál, amely diverzitást és kiterjesztett jeltartományt biztosít. Ez biztosítja a nagy teljesítményt a mesh ugrások számának minimalizálásával és a szükséges mesh AP-k számának csökkentésével.


Ezenkívül ugyanez az intelligens antennarendszer lehetővé teszi, hogy a Smart Mesh Network folyamatosan több ezer antennamintázat közül választhasson, hogy elkerülje vagy elutasítsa az interferenciát, és hogy nagy teljesítményű kapcsolatokat tartson fenn a Mesh csomópontok között.



Így működik a Ruckus Smart Mesh Networking


Az Smart Mesh Networking segítségével minden ZoneFlex AP vezeték nélküli csomópontként funkcionál a hálózaton belül. A Smart Mesh Networking az antennák rangsorolási technikáit használja a legjobb felfelé vezető útvonal meghatározásához az RF-en keresztül a backhaul AP-hez.


A Smart Mesh Networking topológia automatikusan meghatározásra kerül az egyes csomópontok potenciális átviteli teljesítménye alapján. A potenciális átviteli teljesítmény a felhordó kapcsolat tényleges átviteli teljesítménye (azaz, hogy a felhordó AP milyen gyorsan tud egy csomagot eljuttatni a vezetékes hálózatba), valamint a felhordó AP potenciális átviteli teljesítménye. Ez az uplink AP tényleges átviteli teljesítményén, a jelerősségen és egyéb szempontokon, például az AP terhelésén és az ugrásszámon alapul.


A hálóban minden egyes AP meghatározza a legjobb hálózati csomópontot, amelyhez társulhat. Minden egyes felfelé irányuló ZoneFlex AP folyamatosan jelzi az Smart Mesh Networking jellemzőit, beleértve a saját potenciális áteresztőképességét és az útvonalat, amelyen keresztül a vezetékes hálózathoz kapcsolódik. Ez lehetővé teszi a többi AP számára, hogy valós idejű topológiai döntéseket hozzanak, reagálva a környezet változásaira.


Ha egy AP meghibásodik, vagy ha egy upstream útvonal túlterhelés vagy interferencia miatt egy beállított teljesítményküszöb alá esik, a rendszer új útvonalat választ a legjobb teljesítményű AP-hez. Ez a hatékony "fa" topológia minimalizálja a konvergencia kockázatát és a késleltetést, miközben maximalizálja a teljesítményt.




Forrás: https://www.digitalairwireless.com/articles/blog/ruckus-wireless-mesh-networks


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Cisco Secure Access bemutatása

Jobb a felhasználóknak, könnyebb az IT-nek, biztonságosabb mindenkinek Bonyolult. Kihívó. Összetett. Ezek azok a szavak, amelyeket a biztonsági vezetők használnak a kiberbiztonság jelenlegi állapotána

bottom of page