top of page

A Cisco Secure Access bemutatása

Jobb a felhasználóknak, könnyebb az IT-nek, biztonságosabb mindenkinek


Bonyolult. Kihívó. Összetett. Ezek azok a szavak, amelyeket a biztonsági vezetők használnak a kiberbiztonság jelenlegi állapotának leírására. A biztonság fogalmának egyszerűnek kell lennie; Védje a felhasználókat az alkalmazásokhoz és erőforrásokhoz való hozzáférés során, majd azonosítsa és állítsa le a fenyegetéseket, mielőtt azok elérnék a felhasználókat vagy a hálózatot.


Az összefüggő, átfogó biztonság megteremtése azonban egy többfelhős, hibrid munka világában komoly kihívásokat jelent. Ez a hiperelosztott környezet gyakran nagyobb kockázatot jelent – egy olyan időszakban, amikor a fenyegetések egyre kifinomultabbak, termékenyebbek és veszélyesebbek – az emberek azon csoportja számára, akik gyakorlatilag bárhol elképzelhetik, és hozzáférést igényelnek a helyszíni helyeken, valamint a nyilvános, privát és hibrid felhőkben elosztott alkalmazásokhoz és adatokhoz.


A tegnap biztonságát nem úgy tervezték, hogy megvédje a mai "hiper" tagolt környezetet

A biztonságos hozzáférésű szolgáltatási peremhálózat (SASE) vagy a biztonsági szolgáltatás peremhálózata (SSE) az a technológiai alap, amelyre szükség van a hiperdecentralizált, hibrid munkakörnyezetek kockázatainak kezeléséhez. Biztonságos hozzáférést, átfogó, felhőalapú biztonsági szolgáltatásokat és központosított felügyeletet biztosít a fenyegetések elleni jobb védelem érdekében.


A kockázat csökkentése azonban nem oldható meg pusztán a technológiára összpontosítva. A modern biztonsági környezetekben a kockázatok minimalizálása a kivételes felhasználói élmény biztosításától és az informatikai hatékonyság hiányának kezelésétől is függ.


A Cisco Secure Access bemutatása

A Cisco Secure Access egy SSE-megoldás, amely segít a végfelhasználóknak biztonságosan hozzáférni bármihez, amire szükségük van, hogy bárhonnan a lehető legjobban végezhessék munkájukat.


A Cisco Secure Access kiterjedt biztonsági képességeivel és egyetlen megoldásban való konvergenciájával csökkenti a biztonsági kockázatokat a zéró megbízhatósági elvek alkalmazásával és a részletes biztonsági házirendek érvényesítésével. Ezek a képességek közé tartozik a zéró bizalmi hálózati hozzáférés (ZTNA), a biztonságos webes átjáró (SWG), a felhőhozzáférés-biztonsági közvetítő (CASB), a szolgáltatott tűzfal (FWaaS), a DNS-biztonság, a távoli böngészőelkülönítés (RBI) és még sok más...


Röviden, a Cisco Secure Access:

  • Jobb a felhasználók számára: Zökkenőmentes, súrlódásmentes kapcsolat biztosítása bármely alkalmazáshoz bármilyen porton vagy protokollon keresztül, optimalizált teljesítménnyel, folyamatos ellenőrzéssel és megbízhatóság biztosításával.

  • Egyszerűbb az informatikai részleg számára: Egyetlen felhőalapú konzol használata a hibrid munka lehetővé tételéhez egyszerűsített szabályzatlétrehozási folyamat, nagyobb láthatóság és összesített jelentéskészítés révén.

  • Mindenki számára biztonságosabb: A biztonság és az ellenőrzés szigorítása azáltal, hogy lehetővé teszi a DevOps számára a biztonság kiépítését a kezdetektől fogva, és lehetővé teszi a SecOps számára, hogy zéró megbízhatósági alapelveket érvényesítsen az elosztott környezetben.


Miért a Cisco?

A Cisco egyedülálló helyzetben van a hálózat és a biztonság metszéspontjában:


  1. Egy pragmatikus ZTNA-út: A Cisco Secure Access új ZTNA reléarchitektúrát kínál, amely megoldja az előző generációs ZTNA-szolgáltatók kihívásait. Az utolsó generációs ZTNA-szállítók nem támogatnak minden alkalmazásarchitektúrát, például a többcsatornás alkalmazásokat, a peer-to-peer alkalmazásokat vagy a kiszolgáló által kezdeményezett kommunikációt. Az utolsó generációs ZTNA-szolgáltatók pedig gyakran küzdenek az 1000 vállalati és hosszú távú örökölt alkalmazás puszta mennyiségével.


A Cisco Secure Access ZTNA Relay architektúra - amely a MASQUE és a QUIC iparágvezető protokollokon alapul - minden alkalmazást, portot és protokollt támogat. Másodszor pedig a ZTNA és a tartalék VPN-as-a-Service (VPNaaS) egyetlen biztonságos kliensben történő kombinálásával, személyazonosság- és testhelyzet-ellenőrzéssel, a Cisco Secure Access átláthatóan biztosítja a lehető legbiztonságosabb kapcsolatot minden alkalmazás számára. A végfelhasználók könnyedén hozzáférhetnek ahhoz, amire szükségük van - internet, SaaS vagy privát alkalmazások -, gond és súrlódás nélkül. Csak bejelentkeznek és munkához látnak.


A Cisco AnyConnect - a világ legszélesebb körben elterjedt VPN-je - felhasználóinak további előnye, hogy a hagyományos, helyhez kötött VPN-ről a ZTNA-hoz vezető út is drámaian leegyszerűsödik. A Cisco Secure Access megkönnyíti a hagyományos VPN-ről a VPNaaS-re való zökkenőmentes átállást, így a szervezet lépésről lépésre, a számára kényelmes tempóban tudja az egyes alkalmazásokat a ZTNA-ra átállítani.


  1. Digitális élményfigyelés: A Cisco Secure Access beépíti a ThousandEyes funkciót, amely egyedülálló módon lehetővé teszi mind a végfelhasználók, mind az IT helpdesk számára a problémák gyors megoldását azáltal, hogy a meglátásokat a teljesítményt optimalizáló proaktív intézkedésekre fordítja.

  2. A Cisco Security Cloud része: A Cisco Secure Access a Cisco Security Cloud része, amely átfogó felhőalapú kezelési platformot biztosít - identitással, testhelyzettel, egységes házirenddel, tervezési rendszerrel és szolgáltatási szintű megállapodással -, amely jobb védelmet tesz lehetővé a fenyegetésekkel szemben, miközben megkönnyíti az ügyfelek számára a Cisco portfóliójának és a főbb harmadik féltől származó megoldásoknak az összes előnyét.

  3. A Cisco Talos mesterséges intelligenciával feljavított fenyegetettségi intelligencia: A Cisco Secure Access a Cisco Talos iparágvezető fenyegetés-intelligenciáját használja, amely naponta több mint 600 milliárd DNS-kérést, 5 milliárd hírnévkérést és napi 2 millió rosszindulatú szoftvermintát dolgoz fel.


A méretezés számít - minél többet lát, annál többet tud blokkolni. A Cisco a hatalmas méretarányokat, a telemetriát, a mély emberi megértést és a mesterséges intelligencia (AI) technológiák sokaságát párosítja több területen, hogy mindenki másnál hatékonyabban megállítsa a fenyegetéseket. A Cisco Secure Access a Talosból származó meglátások és tanulságok beépítésével új szintű átláthatóságot és védelmet tesz lehetővé a meglévő és az újonnan megjelenő fenyegetésekkel szemben.


  1. Programozhatóság és globális ökoszisztéma: Ökoszisztémánk segítségével többet tehet, a Cisco vagy harmadik féltől származó integrációkkal bővítve a biztonság hatókörét és lefedettségét. Aktívan együttműködünk számos IT- és mobileszköz-szolgáltatóval, hogy a Cisco Secure Access felhasználói élményét még egyszerűbbé tegyük az IT- és mobileszközökön.


Ugyanez az interoperábilis ökoszisztéma megkönnyíti a DevOps számára az innovációt és a biztonságot szem előtt tartó fejlesztést. A gazdag API-kkal lehetővé tesszük a DevOps-csapatok számára, hogy a biztonságot beépítsék a szoftverfejlesztési életciklusba, és az alkalmazásokat már az első naptól kezdve biztonságosabbá tegyék.


A Cisco Secure Access egy SSE megoldás, amely racionalizálja és egyszerűsíti a biztonságos csatlakozást, és optimalizálja a teljesítményt és a biztonságot minden kapcsolatnál. Jelentősen jobb felhasználói élményt nyújt, amely növeli a dolgozók termelékenységét, és egyszerűbb, költséghatékonyabb biztonsági műveleteket biztosít az IT-csapatok örömére. Ez olyan technológia, amely képessé teszi az embereket. Erre a megoldásra építheti a jövőjét.


Forrás: Cisco.com

0 hozzászólás
bottom of page